...
Kartongtävling för designstudenter
Förra Pro Carton Design Award arrangerades 2012 och detta är de två vinnande bidragen; en praktisk fickförpackning för plåster, designad av Maria Pramberger, och en mugghållare för bilen, designad av Joseph Rathkolb och Patrick Schiestl.

Europeiska kartongorganisationen Pro Carton meddelar att det nu är dags att börja planera för tävlingsbidragen till organisationens designtävling Pro Carton Design Award 2014.
Tävlingen riktar sig till designstudenter och deras lärare i hela Europa och deltagandet är gratis.
Bidragen ska vara helt nya förpackningslösningar i kartong, vilka ännu inte realiserats eller kommit ut på marknaden.


Syftet med tävlingen, som nu genomförs för femte gången, är att finna nya lösningar och designidéer för europeiska kartongapplikationer och presentera dem för allmänheten. Det finns två kategorier i Pro Carton Design Award: ”kartongförpackningar” och ”övriga kartongapplikationer”. Den sistnämnda kategorin inbegriper produkter för exempelvis direktreklam, försäljningsdisplayer och andra applikationer i butik, mm.

Priserna i tävlingen består dels i att samtliga finalister och deras lärare inbjuds till prisutdelningsceremonin, där Pro Carton står för alla reskostnader, dels i att skaparna av de vinnande bidragen får en praktik- och träningsvecka hos någon europeisk förpackningsdesignbyrå samt en praktiktjänstgöring vid något ledande kartongföretag.

Prisutdelningen för Pro Carton Design Award 2014 kommer att äga rum i Neapel, Italien, den 18 september 2014 och samordnas med prisutdelningen av tävlingen Pro Carton/ECMA Awards, som riktar sig till etablerade kartongförpackningar som redan finns ute på marknaden.

Sista anmälningsdag till Pro Carton Design Award 2014 är den 5 juni 2014.

Mer information finns på tävlingens hemsida.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-10-31

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK