...
Och nu investerar BillerudKorsnäs i vätskekartongtillverkningen i Gävle
Vid bruket i Gävle investerar nu BillerudKorsnäs i ökade kapacitet för tillverkning av vätskekartong.

I samband med bokslutsrapporten för tredje kvartalet meddelar BillerudKorsnäs att styrelsen har godkänt en investering på cirka 220 miljoner kronor i en av kartongmaskinerna vid koncernens bruk i Gävle.
”Syftet med investeringen är att öka maskinkapaciteten med omkring tio procent för att stödja tillväxten inom den attraktiva vätskekartongmarknaden”, skriver bolagsledningen i rapporten.


Investeringen i Gävle avser kartongmaskinen PM4 och koncernchefen Per Lindberg uppgav vid en presskonferens i samband med publicerandet av kvartalsrapporten att satsningen i Gävle bör bli ”mycket lönsam” och att den kommer att betala tillbaka sig ”mycket snabbt”.

Satsningen på PM4 i Gävle ska även bidra till ökad kostnadseffektivitet och produktkvalitet. Ombyggnaden av maskinen kommer att ske under det planerade underhållsstoppet nästa år.

Av BillerudKorsnäs kvartalsrapport framgår även att bolaget under kvartalet har förvärvat de återstående 70 procenten av aktierna i det USA-baserade förpackningsföretaget PACCESS Packaging LLC, vars kärnkompetens är design och utveckling av förpackningar för produktion och leverans i Asien.

”Förvärvet av PACCESS Packaging stärker BillerudKorsnäs position för att erbjuda smartare förpackningslösningar till varumärkesägare och är ett ytterligare steg för att utmana konventionella förpackningar”, säger VD och koncernchef Per Lindberg.

De första 30 procenten i PACCESS Packaging förvärvade BillerudKorsnäs i mitten av år 2011 (läs här).


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-01

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK