...
PSI Group köper Sydetikett

PSI Group, som har huvudkontoret i Norge och cirka 320 medarbetare i Europa, har köpt Sydetikett i Arlöv, utanför Malmö. PSI Group är i grunden en ledande leverantör av kontanthanteringslösningar och också en systemintegrerare till detaljhandeln i Norge och Sverige, men har även etikettillverkning som en del av verksamheten.
”PSI Group har sedan tidigare tre moderna etikettryckerier i Mölndal, Stange och Raelingen , som tillsammans omsätter cirka 90 miljoner norska kronor. Det här köpet innebär att omsättningen ökar och hamnar runt 150 miljoner norska kronor”, kommenterar Jørgen Waaler (bilden), VD i PSI Group.


Sydetikett är ett av de ledande digitala etikettryckerierna i Sverige och man har en mycket modern maskinpark, som domineras av maskiner från HP Indigo. Den senaste kom på plats i somras (läs här). Förtaget ha 23 anställda och omsatte 30 miljoner kronor första halvåret i år. Omsättningen förra helåret var 52,6 miljoner.
Köpesumman uppges vara 40 miljoner kronor.

”Vi förväntar oss klara synergieffekter när de nu fyra verksamheterna samordnar försäljning och marknadsföring och dessutom får maskiner/investeringar och driftskostnader i ett fokuserat produktområde, PSI Label Solutions. Detta blir en del av vårt segment Retail Solutions”, säger Jørgen Waaler.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK