...
Elanders övertar kartongkonverterare och flyttar verksamheten till Mölnlycke
Omikrons VD Tony Norén, t.v., kommer att fortsätter sitt arbete under den nye ägaren Elanders Sverige AB, där Åsa Severed, t.h., är VD.

Elanders Sverige AB övertar kartongkonverteraren Omikron AB i Jönköping och flyttar verksamheten till sin egen anläggning i Mölnlycke. Det framgår av ett pressmeddelande från de båda företagen.
Övertagandet sker den 1 februari 2014 och de anställda i Omikron erbjuds fortsatt anställning i Elanders.
”Genom affären får Elanders en bas med svenska förpackningskunder samt egen förpackningsproduktion i Sverige, vilket ger goda förutsättningar för en fortsatt expansion inom förpackningar”, säger Åsa Severed, VD för Elanders Sverige AB.


Omikron utvecklar, tillverkar och säljer förpackningar i kartong. I produktutbudet finns allt från kapslar till olika formpressade produkter, färdigresta förpackningar och mera avancerade konstruktioner. Bland kunderna finns ett flertal av de ledande grossisterna samt företag inom dagligvaruhandeln och food service. Industriförpackningar är också en växande del av försäljningen.

Övertagandet innebär att åtaganden mot och överenskommelser med Omikrons kunder övertas av Elanders och i allt väsentligt kommer att gälla som tidigare. Omikrons kunder får tillgång till en utökad kapacitet och möjlighet till en fortsatt positiv utveckling.

”Jag kommer att fortsätta mitt arbete i Elanders och får mer tid och resurser för att vidareutveckla kundsamarbetet”, säger Tony Norén, vd Omikron AB.

Omikron omsatte under det brutna räkenskapsåret 2012/2013 cirka 40 miljoner kronor och har 19 anställda.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK