...
Crown bygger rysk in-house-linje för franska Bonduelles konserver

Crown Food Europe, som är ett affärsområde inom globala metallförpackningskoncernen Crown Holdings Inc., har ingått ett partneravtal med franska livsmedelsföretaget Bonduelle Group, och byggt en ny in-house tillverkningslinje för konservburkar i Bonduelles produktionsanläggning i Novotitarovskaia i regionen Krasnodar Krai i sydvästra Ryssland.
Linjen, som tillverkar burkar för majskorn och ärtor, har varit i produktion sedan augusti och den har enligt ett pressmeddelande effektiviserat Bonduelles produktionsprocess, minimerat driftstörningar och förenklat den interna logistiken.


”Konsumtionen i Ryssland fortsätter att växa och därför är det viktigt att se till att vår verksamhet drivs så effektivt som möjligt. Genom att Crown tillverkar våra konservburkar direkt i vår fabrik får vi större flexibilitet, bättre service och säkrare leveranser”, säger Hervé Caroff, VD för Bonduelle i Ryssland

Den ryska konsumtionen har ökat markant de senaste fem åren, mycket tack vare internationella aktörer, som exempelvis Bonduelle. Den franska livsmedelskoncernen, som har sitt huvudsäte i Villeneuve d´Ascq i norra Frankrike, har varit verksam i Ryssland sedan början av 1990-talet och sin första egna ryska tillverkningsanläggning öppnade man 2004 i Krasnodar Krai.  I fjol köpte Bonduelle det franska kooperativet CECAB:s ryska anläggningar och fick därmed ännu en rysk fabrik, i Timashevsk. I dag är Bonduelle det ledande varumärket inom konserverade grönsaker i Ryssland.

”Crown och Bonduelle har en lång historia av partnerskap och vi är fast beslutna att stödja dem i deras utveckling och etableringar i tillväxtregionerna”, säger Didier Sourisseau, VD för Crown Food Europe.

Tillverkningslinjen hos Bonduelle i Novotitarovskaia innebär att Crown Food Europa fördubblar sin ryska närvaro – sedan tidigare har man en tillverkningsenhet i Timashevsk, som öppnades år 2003.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Metall Metall

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK