...
Pappersflaska för vin lanseras i USA

En minst sagt annorlunda vinflaska har sett dagens ljus i USA. Det är företaget Truett-Hurst Inc. som tagit fram vad som betecknas som landets första pappersbaserade vinflaska.
Flaskan, som kallas PaperBoy, är tillverkad av återvunnen kartong, som formpressat till formen av en konventionell flaska och försetts med en invändigt plastskikt. Flaskan är 85 procent lättare än en traditionell glasflaska och är lätt att återvinna.
”PaperBoy bevisar, genom hela sin livscykel från tillverkning till återvinning, att vinindustrin väsentligt kan reducera sin klimatpåverkan”, skriver Truett-Hurst i ett pressmeddelande.


PaperBoy-flaskorna kommer att användas till premiumviner från vinregionerna Mendocino och Paso Robles, producerade av vintillverkaren Virginia Marie Lambrix, som tror att om kvaliteten på vinerna överträffar kundens förväntningar, så kommer nya banbrytande förpackningar, som exempelvis ”pappersflaskan”, att bli allmänt accepterade.

Pappersflaskorna är utvecklade av designern Kevin Shaw från Stranger & Stranger i samarbete med brittiska företaget Green Bottle, som är specialiserade på flaskor och behållare tillverkade av pappersbaserade material. Omfattande tester visar att pappersflaskan är överlägsen glasflaskan på flera punkter. Den isolerar bättre, den är lättare, den är enklare att transportera och att återvinna.

Truett-Hursts strävan med den nya annorlunda flaskan är att förändra människors sätt att tänka, när det gäller vin och hur det ska förpackas. Pappersflaskan är också tänkt som ett alternativ för vandring, jakt, fiske och andra utomhusaktiviteter – en fylld 750 cl flaska väger inte mer än drygt 8 hekto och efter användning kan den lätt tryckas ihop och tas med tillbaka till närmsta återvinningsplats.

”Vi är stolta över att vara en pionjär med denna miljövänliga, högkvalitativa och innovativa förpackning, som kan skapa en helt ny kategori för vin”, säger Truett-Hursts VD och koncernchef Phil Hurst.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-14

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK