...
Ecolean lanserar användarvänlig återförslutning med ”snäpplås”

Häromdagen skrev vi om Ecoleans nya genomskinliga aseptiska förpackning, som man tror ska få en unik position på marknaden (läs här). Men det är inte den enda nyheten från det Helsingborgsbaserade förpackningsföretaget – man har också utvecklat en helt ny typ av förslutning till sina flexibla stå-upp-påsar, som gör det enkelt att återförsluta förpackningen.
Innovationen kallas SnapQuick och består av två par ”snäppknappar” i plast, som sitter på förpackningens hällpip, just under den avrivbara öppningen. När påsen ska återförslutas, viker man hällpipens "gångjärns"-försedda flik och trycker ihop knapparna. När man märker det karakteristiska ”snäppet” är påsen stängd.


”Med SnapQuick introducerar vi ett nytt och enkelt sätt för säker återförslutning. Konceptet är ett braq exempel på hur Ecolean hittar innovativa lösningar för att möta den växande efterfrågan på marknaden för bekväma och användarvänliga förpackningar”, säger Ecoleans VD Peter L Nilsson.

SnapQuick, som är enkel att använda för alla konsumenter, kommer att finnas på Ecoleans förpackningar med volymerna 0,5 och 1,0 liter. Även förpackningen Ecolean Air Aseptic med den nya volymstorleken 0,75 liter kommer att förses med den nya återförslutningsanordningen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK