...
Nytt omslagspapper för varma livsmedel

Mondi Kraft Paper, som ingår i multinationella pappers- och förpackningskoncernen Mondi Group, har utvecklat ett nytt omslagspapper för livsmedel, som fått beteckningen Advantage Barrier Wrap.
Det nya pappret är enligt ett pressmeddelande idealiskt till omslag för olika typer av livsmedel där materialet kommer i direktkontakt med varma produkter, som exempelvis hamburgare, varma smörgåsar, etc.
Advantage Barrier Wrap har barriäregenskaper mot fukt och vattenånga, som annars inte uppnås utan vax- eller plastbeläggning.


Tyska institutet ISEGA, som undersökt och testat det nya Mondi-materialet, har konstaterat att Advantage Barrier Wrap är komposterbart och bionedbrytbart enligt EN 13432 standard. Materialet uppfyller de mest krävande kriterierna för ”grön” produktion genom att det är tillverkat av ett förnybart råmaterial, det är återvinningsbart och kan omvandlas till returfiber eller kan brytas ner i kompost- eller bioanläggningar tillsammans med normalt hushållsavfall.

”Vi är stolta över att kunna erbjuda en papperskvalitet utan icke-nedbrytbara komponenter, som ändå har en fukt- och ångspärr och samtidigt är 100-procentigt nedbrytbart”, säger Clemens Stockreiter, operativ chef hos Mondi Kraft Paper.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK