...
Ny PET-flaska från Sidel väger mindre än åtta gram

Globala PET-förpackningstillverkaren Sidel, som ingår i Tetra Laval-gruppen, har utvecklat en ny halvliters PET-flaska (bilden), som väger mindre än åtta gram.
Flaskan, som fått namnet RightWeight, har trots sin låga vikt stor motståndskraft mot tryck och yttre påfrestningar. Enligt tillverkaren klarar den en toppbelastning på 33 kilo utan att deformeras. Den nya Sidel-flaskan kan dessutom tillverkas utan användning av nitrogen, vilken sänker energiåtgången och ger billigare produktionskostnader.


I jämförelse med konventionella halvliters PET-flaskor på marknaden, vilka vanligtvis väger cirka 12 gram, innebär RightWeight-flaskan en viktbesparing på 34 procent. Den har dessutom 32 procent större toppbelastningsmotstånd än marknadens hittills lättaste halvliters-PET.

Sidel skriver i en pressrelease att den superlätta flaskans styrka och motståndskraft gör att den fungerar väl genom hela tillverknings- och leveranskedjan och dessutom gör den användarvänlig och säker att hantera. RightWeight-flaskan sägs exempelvis inte orsaka sådant oavsiktligt spill av innehållet, som annars är vanligt förekommande med ultralätta PET-flaskor, vilka lätt kan klämmas ihop av konsumenten. Flaskan styrka gör det också lättare att skruva av den gängade skruvkorken, eftersom flaskhalsen förblir stabil, när korken ska lossas.

Den nya PET-flaskan, vars exakta vikt är 7,95 gram, är främst avsedd för icke kolsyrat bordsvatten


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK