...
FibreForm-förpackning blev ”Årets innovation”
Armin van Overbeek är glad över FibreForms framgångar.

En presentförpackning i form av en handväska och tillverkad i BillerudKorsnäs uppmärksammade nya förpackningsmaterial FibreForm tog hem segern i klassen ”Innovation of the Year”, när prestigefyllda UK Packaging Awards 2013 nyligen avgjordes.
Förpackningen designades av brittiska Design Futures på uppdrag av Townsend Fine Jewellers, som ville ha en presentförpackning som skulle ge bekräftelse och återspegla sortimentets unika designkvaliteter.


Det vinnande bidraget, där man bland annat använt ett präglingsdjup på hela 20 millimeter, imponerade stort på domarna, skriver BillerudKorsnäs i ett pressmeddelande. Domarna konstaterade att råvarumaterialet FibreForm, som består av 100 procent nyfiber, kan förvandlas till en kreativ och förstklassig förpackning och att det unika materialet möjliggör innovativa former och präglingar, som tidigare inte gått att åstadkomma.

Juryn hade inga betänkligheter, när den utsåg bidraget ”Kiroco Handbag” till utmärkelsen ”Årets innovation”.
En domare konstaterade att materialet är användbart för mängder av andra applikationer och en annan domare sa: ”En underbar anpassning av ett naturligt och hållbart material. Bra gjort, och jag ser fram emot att få se mer.”

BillerudKorsnäs utvecklar för närvarande FibreForm för många olika förpackningsapplikationer, bland annat för termoformning, pressformning och sleeving. Och i mars nästa år kommer man att bjuda in varumärkesinnehavare och förpackningstillverkare till ett inspirerande event, där man ska visa FibreForm-förpackningar ”utan gränser” för olika livsmedelsapplikationer.

”Vi är mycket glada över att vårt FibreForm-material än en gång har belönats för sina unika egenskaper, som ger många nya möjligheter inom innovativa designförpackningar”, säger Armin van Overbeek, Business Segment Director på BillerudKorsnäs.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kemteknisk Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK