...
Coveris – ny global plastförpackningsjätte
Jack Knott är VD för nybildade Coveris.

Tidigare i år kunde vi rapportera om hur fem ledande förpackningsföretag i Europa och Nordamerika planerade att gå samman och verka som ett gemensamt och globalt ledande plastförpackningsföretag (läs här).
De fem företagen – Exopack (USA), brittiska Britton Group och Paragon Print & Packaging samt tyska Paccor och Kobusch – bildade först det Luxemburgregistrerade Exopack Holding S.A., vilket nu har bytt namn till Coveris, som är det nya och gemensamma namnet för koncernen.


Coveris blir det sjätte största plastförpackningsföretaget i världen, med en omsättning på cirka 2,5 miljarder US-dollar (cirka 17 miljarder kronor) och verksamheter i 21 länder.
Coveris, som ingår som ett dotterbolag i Sun Capital Partners, Inc., tillverkar flexibla och styva plast- och pappersförpackningar samt avancerade beläggningslösningar för kunder i hela världen.

”Detta är en viktigt milstople för oss, som innebär att vi framgångsrikt har integrerat fem förpackningsföretag och skapat ny en global branschledare. Coveris är inte bara en global koncern utan också en ´multilokal´ affärspartner, som verkar nära våra kunder i många regioner och marknader runt om i världen. Vi är övertygade om att namnet Coveris kommer att bli synonymt med vår passion för kvalitet i högpresterande förpackningslösningar, som tillför mervärde till våra kunder produkter och verksamheter”, sade Coveris VD Jack Knott i samband med offentliggörandet av det nya gemensamma koncernnamnet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Köp/Försäljning/Samgående Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK