...
Tetra Pak investerar i återvinning av dryckesförpackningar i Egypten
Tetra Pak Egypts VD Anders Lindgren tillsammans med den egyptiska miljöministern Laila Iskandar vid företagets innovationsdag.

Tetra Pak ska investera i en återvinningsanläggning för dryckeskartongförpackningar i Egypten. Det avslöjade företaget i samband med en innovationsdag, som hölls den 18 november.
Återvinningsanläggningen uppförs i samarbete med Akef Pack-tec, som är en egyptisk tillverkare av varukassar, och Tetra Pak Egypt investerar i ett första skede 250.000 euro (cirka 2,25 miljoner kronor) i projektet.
”Det egyptiska miljöministeriet söker partners, som kan hjälpa till att uppnå ministeriets återvinningsmål”, förklarar Tetra Pak Egypts VD Anders Lindgren.


90 procent av alla dryckesförpackningar i kartong, som i dag återvinns i Egypten, är tillverkade av Tetra Pak. Sammanlagt återvinns i dag 35.000 ton UBC (Used Beverage Cartons) i Egypten och av dessa återvinns cirka 5.000 – 6.000 ton i Tetra Paks egen regi. Med investeringen i Akef Pack-tecs återvinningsanläggning räknar Tetra Pak Egypt med att dubbla den återvinningsgraden till cirka 12.000 ton.

Den totala kostnaden för återvinningsanläggningen, som beräknas komma i drift under sista kvartalet 2014, uppges vara cirka 1 miljon euro, och enligt Tetra Pak Egypts försäljningschef Mohamed Taher planerar företaget att under år 2016 investera ytterligare i anläggningen med målet att uppnå en återvinningsgrad på cirka 18.000 ton.

Tekniken vid återvinningsanläggningen går ut på att avskilja de barriär- och skyddsskikt av plast och aluminium, som ingår i dryckesförpackningar, från själva kartongmaterialet. Kartongen kan sedan omvandlas till reurfiber och användas i andra fiberbaserade applikationer.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-26

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK