...
Oatly väljer CHEP:s pallpool för sin livsmedelsexport till England
Oatlys transporter av livsmedel till England måste ske med containeranpassade s.k. sjöpallar (bilden) vilka är större än vanliga EUR-pallar. Sjöpallens mått är vanligen 1000 mm x 1200/1300 mm medan en EUR-pallen alltid är 800 mm x 1200 mm.

Företaget CHEP, som är en global leverantör av poolinglösningar för lastpallar och containrar, meddelar att det svenska livsmedelsföretaget Oatly har valt CHEP för sin export av livsmedelprodukter till England.
Avtalet innebär att CHEP hanterar Oatlys försörjning av lastpallar för transport till England, som i dag är Oatlys näst största marknad efter Sverige. De brittiska kunderna har ofta strikta krav på hur varor bör levereras. Detta innefattar bland annat att leveranserna ska ske på så kallade sjöpallar, som har andra mått än traditionella EUR-pallar.


Oatly är en snabbväxande producent av havrebaserade drycker, yoghurt, matlagningsgrädde och glass, som säljs i livsmedelsaffärer och hälsokostbutiker. Företaget producerar och transporterar 20 miljoner liter havrebaserade produkter per år, som transporteras på drygt 30.000 pallar.

”Vår introduktion på den brittiska marknaden är beroende av samarbetet med CHEP, som är en av världens ledande leverantörer av sjöpallar, vilka är nödvändiga på den brittiska marknaden. Övergången till CHEP-pallar har gått mycket smidigt för oss. Pallarna är stabila och hållbara och vi uppskattar att CHEP även tar ansvar för pallarnas kvalitet”, säger Tomas Wennerholm, Supply Chain Manager på Oatly.

CHEP servar några av världens största företag inom sektorer som konsumentvaror, färskvaror, dryck och fordon. Företaget har drygt 7.500 anställda runt om i världen och tillgång till 300 miljoner pallar och containrar!
CHEP finns i hela Norden, inklusive Sverige, sedan 1997. Företaget har fyra palldepåer i Sverige och cirka två miljoner pallar i omlopp på den svenska marknaden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Övrigt Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK