...
Amcor lanserar ny barriärliner för torra produkter som frukostflingor

Förpackningskoncernen Amcor Flexibles har utvecklat en ny flexibel innerförpackning för livsmedel som frukostflingor, chips, müsli, kex och andra liknande produkter, vilka behöver inneslutas i en torr och fuktfri miljö.
Den nya linern, som har beteckningen Amcor Vodex Generation II, betecknas av tillverkaren som den ultimata co-extruderade lösningen för ”bag-in-box”-förpackade livsmedel. Linern sägs ha unika barriäregenskaper och skyddar mot såväl fukt som mineraloljor, samtidigt som den andas och håller produkten torr och fräsch.


Det nya materielet till innerförpackningar är en uppföljning på Amcors tidigare Vodex-liner och för att lyckas med vidareutvecklingen har företaget investerat i nya teknologier vid sin moderna state-of-the-art-anläggning för HDPE-extrudering i brittiska Cumbria-området.

Amcor Vodex Generation II är resultatet av fem års intensiv forskning och materialet är nu klart att lanseras och efterträda det ursprungliga Vodex-materialet, vilket redan i stor utsträckning används till förpackning av spannmålsbaserade och andra torra livsmedel i Västeuropa.

Den nya linern har förutom sina utmärkta barriäregenskaper också andra fördelar, enligt tillverkaren. Den har bättre prestanda i förpackningsmaskinen, den ger kunden bättre hanteringsekonomi än sin företrädare och den kan kundanpassas för specifika produkter vad gäller barriäregenskaper, andningsförmåga, punkteringsmotstånd, mm.

”Vi menar att Amcor Vodex Generation II är den mest kompletta och kostnadseffektiva lösningen på marknaden i dag. En sådan här barriärliner i direktkontakt med livsmedel ger bättre skydd mot kontaminering från externa källor än vad motsvarande förpackningar, som enbart består av jungfruligt kartongmaterial, gör ”, säger Amy Byrick, VD för Food & Beverage hos Amcor Flexibles Europe & America´s.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-11-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Övrigt Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK