...
Helsingborg får rekordstort godislager

Godis- och konfektyrföretaget Cloetta ska centralisera sin nordiska lagerhållning till Helsingborg. Företaget har i dagarna träffat ett långsiktigt samarbetsavtal med logistikföretaget Postnord Logistics TPL AB, som innebär att Cloetta koncentrerar sin lagerhållning till Helsingborg.
I januari 2014 inviger Postnord Logistics en ny stor logistik- och lagerfastighet vid Vasatorp i Helsingborg och där kommer Cloettas cirka 35.000 butikspallar med godis och konfektyrprodukter att hanteras. Lagret blir därmed ett av Nordens största godislager.


Postnord Logistics ägs av den svenska och danska staten, och är moderbolag till svenska Posten. För 1,5 år sedan köpte man Green Cargos dotterbolag Green Cargo Logistics med verksamhet i bland annat Helsingborg.
Helsingborgs Dagblad skriver att Postnord Logistics TPL AB har vuxit snabbt sedan etableringen i Helsingborg, både sett till lageryta och antalet medarbetare. I dag har man 325 anställda, men avtalet med Cloetta innebär att man måste nyanställa ytterligare cirka 45 medarbetare och merparten av dessa kommer att vara lagerpersonal på plock- och packsidan.

Cloettas lagerverksamhet har tidigare varit utspridd på olika orter i Norge, Danmark och Sverige. Nu koncentrerar man i stället lagerhållningen till Helsingborg och Postnord Logistics snart invigningsklara logistikanläggning.
Cloetta har sedan tidigare lagerhållning av godis och konfektyr i Helsingborg, men koncentrationen till Helsingborg innebär att man fördubblar lagerhållningen där.

”Det är väldigt positivt att vi har kunnat få Cloettas hela skandinaviska lagerverksamhet till Helsingborg. Lagringsuppdraget har produktionsstart den första veckan i januari nästa år och vi kommer successivt att bemanna upp. Men vi kommer inte att göra en formell rekrytering, eftersom vi jobbar en hel del med personalinhyrning och timanställning och har en rätt så stor bas”, säger Håkan Lindberg, regionsansvarig för Postnord i Helsingborg, till HD.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Övriga Övrigt Pallettering/sträck-& krympfilm

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK