...
Avfallsfritt emballage för fordonsindustrin

Globala förpackningsleverantören Clip-Lok SimPak har utvecklat ett avfallsfritt transportemballage för fordoninsindustrin. Konceptet består av en så kallad ”Soft Rack”-lösning i kombination med ett transporttåligt ytteremballage i trä (bilden).
Förpackningslösningen utvecklades på beställning av en större personbilstillverkare, som var i behov av kostnadsbesparande skyddsemballage till ömtåliga lackerade kombiinstrument i plast och läder, vilka skulle skickas från underleverantören direkt till monteringslinjen.


I nära samarbete med tillverkaren tog Clip-Lok fram en unik 2P-box med så kallad Soft Rack-inredning. Underleverantören placerar helt enkelt varje kombiinstrument på en vadderad hylla, som till fullo skyddar instrumenten från skador. Ingen övrig emballering är nödvändig.
När boxen väl når monteringslinjen är den enkel att öppna och ger direkt åtkomst till kombiinstrumenten. Ingen ytterligare uppackning av komponenterna behövs, utan montören kan fortsätta med monteringsprocessen samtidigt som man bibehåller ett optimalt arbetsflöde. Den avfallsfria Soft Rack-lösningen ersätter traditionell bubbelplast, som måste avlägsnas och kastas vid mottagandet.

Clip-Lok 2P-boxen har bara två löstagbara delar: locket och frontpanelen. Övriga sidopaneler är gångjärnsförsedda för snabb hopfällning och montering. Fjäderstålclipsen är fasthakade i panelerna, så att de går snabbt att sätta fast och avlägsna. Soft Rack-inredningen är utformad så att den viks ihop i innerutrymmet när boxen fälls ihop för att skickas tillbaka. I hopfällt läge reduceras boxvolymen väsentligt, vilket minimerar returfraktskostnaden.

Förpackningslösningen ger betydande besparingar i emballagekostnader. Med en Clip-Lok-box har investeringen ofta betalat sig redan efter tre transporter, och de flesta av boxarna kan vid normal hantering användas till fler än 100 transporter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK