...
World Star till danska plastbägare som ger fisk och skaldjur två års hållbarhet

Danska RPC Superfos var ett av de nordiska företag, som belönades med en World Star-utmärkelse, när World Packaging Organisation (WPO) nyligen presenterade de 139 tävlingsbidrag från hela världen, som prisades i årets tävling.
RPC Superfos får sin utmärkelse för en serie på fyra bägartyper av formsprutad PP med en helt ny syrebarriär i kombination med membranförslutning (bilden). Förpackningen ger en hållbarhet för fisk- och skaldjursprodukter i hela två år vid rumstemperatur!


Den extremt långa hållbarheten hos förpackningen beror i främsta hand på den enastående syrebarriären i förpackningen. Barriäregenskaperna uppnår man genom en kombination av material och tillverkningsmetoder. Till förpackningarna används jungfruligt PP-material som klarar höga temperaturer och autoklavering. Vidare är förpackningarna helt täckta med ett etikettmaterial med hög syrebarriär och dessutom finns ett ytterligare barriärmaterial inbäddat i mitten av förpackningsmaterialet.

Förpackningslösningen är i första hand utvecklad för fisk- och skaldjursprodukter, men konceptet kan även användas för många andra typer av livsmedel, vilka kräver en absolut lufttätt förvaring.

”Att få en World Star är en stor ära och utmärkelsen stärker vår innovationstakt och vår omfattande produktdesign, som syftar till att erbjuda livsmedelsindustrin reella alternativ till traditionella förpackningsmaterial”, säger Søren Marcussen, CSO hos RPC Superfos.

N. B.: Vi har tidigare berättat om hur även Smurfit Kappa Sverige belönats med en World Star-utmärkeslen för en innovativ förpackningslösning. Läs HÄR!


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-04

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK