World Star till två norska förpackningar
Till vänster Glomma Papps förpackningslösning för industrilampor och till höger Peterson Packagings nya låssystem för wellpappförpackningar.

Två norska bidrag fanns bland de sammanlagt 139 förpackningar från hela världen, som belönades i förpackningstävlingen World Star, arrangerad av WPO (World Packaging Organisation).
De två ”stjärnbeströdda” norska förpackningarna var dels en bulkförpackning för industrilampor, utvecklad av Glomma Papp, dels ett ny låssystem för wellpappförpackningar, framtaget av Peterson Packaging.
De båda förpackningskoncepten har tidigare erhållit den nordiska utmärkelsen Scanstar, vilket automatiskt kvalificerat dem för deltagande i den världsomspännande World Star-tävlingen.


Förpackningslösningen från Glomma Papp innebär ett nytt koncept för materialhantering, där packning av värdefulla yrkeslampor sker på verkstadsgolvet direkt i samband med produktionen. Speciella inlägg möjliggör förpackning och låsning av lamporna enskilt. Då alla lampor packats läggs locket på och när bulkförpackningen når kunden kan lådan på samma vis packas upp genom att man tar ut en lampa i taget, vilket gör att de inte skadas.

Peterson Packaging erhöll sin World Star-utmärkelse för sitt ”Ekornes H-clips system”, som är ett nytt låssystem för wellpappförpackningar. Låset, som är tillverkat i plast, fungerar samtidigt som bärhandtag och ersätter således clips, tejp eller lim.
Vid öppnandet av wellpappförpackningen behöver man inte använda kniv eller andra vassa föremål, som kan skada produkten, i detta fall utgör av en dyrbar Ekornes stol.

Vi har tidigare skrivit om de World Star-utmärkelser som tilldelats förpackningar från Sverige och Danmark. Läs HÄR och HÄR.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON

Publicerad: 2013-12-06

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:

ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK
Dynatec
RPC