...
Kinnevik säljer hela sitt aktieinnehav i BillerudKorsnäs för 3,7 miljarder!
Mia Brunell Livfors, VD Kinnevik
Hannu Ryöppönen, ordförande BillerudKorsnäs

Investment AB Kinnevik meddelar idag att en mindre grupp svenska institutioner har förvärvat Kinneviks samtliga 51,8 miljoner aktier i BillerudKorsnäs för 3,7 miljarder kronor.
”Sammanslagningen av Korsnäs och Billerud är nu genomförd med ett mycket lyckat resultat och jag är stolt över de värden, som har byggts upp. Vi lämnar över till stora och långsiktiga finansiella institutioner vilket säkrar en stabilitet för bolaget framöver”, säger Kinneviks VD Mia Brunell Livfors.


Den övervägande delen av aktierna förvärvas av AMF Försäkring, Fjärde AP Fonden och Alecta. Resterande aktier förvärvas av en handfull institutionella placerare, i allt väsentligt fyra större svenska aktiefonder.

Kinnevik har varit BillerudKorsnäs största aktieägare och de sålda aktierna motsvarar 25,1 procent av koncernens totala aktiestock. Försäljningen av Kinneviks aktier till flera nya ägare innebär att den största enskilda aktieägaren i BillerudKorsnäs nu kommer att vara nu FRAPAG Beteiligungsholding AG med 15,5 procent av rösterna.

”Det är glädjande att se att det finns ett stort intresse för BillerudKorsnäs-aktien och att den långsiktiga institutionella ägarkretsen nu förstärks ytterligare till följd av de transaktioner som offentliggjordes idag. För BillerudKorsnäs del fortsätter det intensiva arbetet med att genomföra de rätta strategierna i vart och ett av våra olika marknadssegment, för att uppnå en sund, hållbar tillväxt och samtidigt skapa långsiktigt aktieägarvärde”, säger Hannu Ryöppönen, styrelseordförande i BillerudKorsnäs, i en kommentar till dagens storaffär..

Kinnevik skriver i sitt pressmeddelande att integrationen av Korsnäs och Billerud har genomförts mycket framgångsrikt och medfört större synergivinster än initialt förväntat. Kinnevik har under de senaste åren medvetet fokuserat sin verksamhet mot digitala tjänster inom telekom & finansiella tjänster, online och media, och försäljningen av aktierna i BillerudKorsnäs är ytterligare ett steg i denna utveckling.

”Kinneviks finansiella ställning är rekordstark och det ger oss alla möjligheter att fortsätta utveckla våra innehav och göra nya investeringar inom telekom och finansiella tjänster, online och media”, säger Mia Brunell Livfors.

Anders Oscarsson, aktiechef på AMF, kommenterar: ”Detta är en affärsmöjlighet som vi under en längre tid bevakat. BillerudKorsnäs har en tydlig tillväxtstrategi och en hängiven ledning som med allt ökande framgång implementerar strategin och jag är glad att vi fått möjlighet att öka vårt ägande i bolaget genom affären med Kinnevik.”


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-09

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK