...
Röntgendetektor för stora livsmedelsförpackningar

USA-baserade företaget Thermo Fisher Scientific har utvecklat en ny röntgendetektor (bilden) avsedd för inspektion och detektering av större livsmedelsförpackningar. Detektorn, som har beteckningen Thermo Scientific Xpert C600, har en större inmatningsöppning och en bredare röntgenstråle än föregångaren C400.
En inmatningsbredd på 56 cm och en höjd på 25 cm gör att man kan inspektera stora förpackningar som exempelvis packade pizzor (enskilda eller i staplar), säckar, större kartong- och wellpapplådor, bulkförpackningar, etc.


Många livsmedelsproducenter föredrar att inte detektera sina produkter förrän de är förslutna och förpackade, eftersom man då inte riskerar att produkterna kontamineras längre fram i hanteringslinjen. En röntgendetektor med extra stor inmatningsöppning är då att föredra, eftersom tillverkaren kan undersöka produkterna även om de är förpackade i multi- eller transportförpackningar.

Xpert C600-detektorn kan inte bara upptäcka eventuella främmande föremål i produkterna, den kan även beräkna vikt och fyllnadsgrad samt avgöra om några föremål eller produkter saknas.

Thermo Fisher Scientific skriver i en pressrelease att Xpert C600 är avsedd att köras dygnet runt och att den klarar tuffa miljöer. Underhållsbehovet är mycket litet och detektorn fungerar i omgivningstemperaturer från +5 till +40 grader Celsius.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-10

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Livsmedel Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK