...
USA-företag köper fransk tillverkare av FFS-maskiner

Globala koncernen Barry-Wehmiller Inc., med huvudsäte i St. Louis, Missouri, USA, har köpt det franska företaget Arcil SA, som tillverkar FFS-maskiner (Form-Fill-Seal) med specialinriktning på fyllning och förpackning av mejeriprodukter som yoghurt, etc.
”Arcils kompetens inom banbrytande och effektiva förpackningslösningar är ett starkt komplement till vår diversifierade portfölj av förpackningsföretag”, säger Barry-Wehmillers VD Bob Chapman (bilden).


Köpet, som är Barry-Wehmillers första förvärv i Frankrike, gör USA-koncernen till en nyckelaktör inom den globala yoghurtindustrin.

Arcil, som har tillverkning vid två anläggningar i Paris, är kända för sin avancerade FFS-teknologi och deras förpackningsmaskiner finns i mer än 40 länder världen över. Arcil har sammanlagt 350 anställda.

Köpet av Arcil är Barry-Wehmiller-koncernens 65:e (!) företagsförvärv sedan starten 1987 (och utan några avyttringar…) och det väntas föra koncernen allt närmare en årsomsättning på två miljarder US-dollar (ca 13 miljarder kronor). Nästa års omsättning förväntas uppgå till 1,7 miljarder dollar och VD Bob Chapman tror att tvåmiljardersgränsen passeras inom två år.

”Vi följer vår speciella väg att målmedvetet och avsiktligt växa genom förvärv och vi är övertygade om att Arcils teknologiska ledarskap och ledande marknadsposition ska utöka våra möjligheter på den globala mejerimarknaden”, säger Bob Chapman.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaskiner Köp/Försäljning/Samgående Livsmedel Maskin och Utrustning Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK