...
Anställda tar över Mobergs Mekaniska
Fredrik Moberg, t.v., lämnar över till de nya ägarna Håkan Mårtensson, mitten, och Peter Larsson, t.h.

Industrikoncernen Mobergs skriver på sin hemsida att systerbolaget Mobergs Mekaniska har tagits över av två anställda, vilka genom ett nybildat bolag kommer att driva verksamheten vidare i samma lokaler och med samma och oförändrad personalstyrka.
De två, som nu förvärvat anrika Mobergs Mekaniska AB, som grundades 1961, är Håkan Mårtensson och Peter Larsson. Deras nybildade bolag Mobergs Mekaniska Verkstad AB övertar konstruktionsverksamheten och den mekaniska verkstaden med dess rörelse och tillgångar.


Tidigare VD:n Fredrik Moberg ser ägarbytet som ett bra sätt att renodla de olika verksamheterna som idag bedrivs under varumärket Mobergs:
”Detta är ett naturligt steg som ger oss möjlighet att fokusera mer på utveckling av våra respektive affärsområden. Jag kommer fortsättningsvis att arbeta vidare med Mobergs Trafikinnovation och agenturverksamheten i systerbolaget Mobergs Processkontroll AB. Vi ser det som en bra lösning som ger oss kraft att bättre utvecklas tillsammans med våra kunder”, säger Fredrik Moberg.

Övergången till de två ägarna Håkan Mårtensson och Peter Larsson skedde den 1 december. Båda har varit anställda i Mobergs Mekaniska sedan 2007: Håkan Mårtensson som verkstadschef och Peter Larsson som konstruktionsansvarig och projektledare.

Förutom det nu avyttrade systerbolaget Mobergs Mekaniska består koncernen Mobergs av Mobergs Trafikinnovation, som tillhandahåller unika riskövningssystem för moderna trafikövningsplatser, Mobergs Roco System, som utför service och underhåll på avfallshanteringssystemet Roco i Sverige och Danmark, samt det inom förpackningsbranschen välbekanta Mobergs Processkontroll, som marknadsför och levererar välkända fabrikat inom detekterings- och processkontrollområdet.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK