...
Returpacks VD lämnar efter fem år
Returpacks Pelle Hjalmarsson, här tillsammans med marknadschefen Katarina Lundell, lämnar VD-stolen.

Returpacks VD Pelle Hjalmarsson har aviserat att han lämnar sin post efter nästa år, enligt ett pressmeddelande. ”Det har varit och är fantastiskt att tillsammans med alla duktiga medarbetare ha fått möjligheten att vara med om att utveckla Returpack till ett kund- och konsumentorienterat företag.  Vi har ökat återvinningen i takt med att konsumentens attityder och beteende till att panta har förstärkts samt skapat samarbeten, som innebär möjligheter att panta burkar och flaskor på fler ställen än tidigare”, säger Pelle Hjalmarsson, som varit Returpacks VD i fem år.

”Pelle Hjalmarsson har gjort ett strålande arbete som VD för Returpack och vi hade gärna sett att han stannat ytterligare”, konstaterar Returpacks ordförande Hans Lindblad.

I samband med att han lämnar sin VD-stol för nya ytmaningar i livet kommer Pelle Hjalmarsson också att flytta från Norrköping, där Returpacks huvudkontor ligger, och återvända till sina ”rötter”.
”För mig är det full fart tills min efterträdare är på plats och därefter är det tänk att flyttlasset går tillbaka till Skåne”, säger han.

Arbetet med att hitta en ny verkställande direktör för Returpack har redan inletts.
”Ett företag som Returpack, som bygger sitt arbete på producentansvar och miljöarbete, får aldrig stelna i sitt uppdrag. Den VD vi söker ska fortsätta att värna, stärka och utveckla pantsystemet. För att lyckas med detta behöver den nya VD:n ha en bred profil, med både miljö- och konsumentfokus, plus förstås en rejäl näringslivserfarenhet”, säger Hans Lindblad.

Returpack ansvarar för det svenska pantsystemet i alla led och vid företagets fabrik i Norrköping, där även huvudkontoret är beläget, tar man varje år emot cirka 1,5 miljarder burkar och PET-flaskor. Returpack ägs till 50 procent av Sveriges Bryggerier AB, till 25 procent av Svensk Dagligvaruhandel och till 25 procent av Livsmedelshandlarna.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-12

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK