...
Här är morgondagens produktionsledare på den ”heta” förpackningsmarknaden
Tolv blivande produktionsledare inom förpackningsindustrin som i dag tar examen vid Broby Grafiska i Sunne.

I dag, den 13 december, är det examensdags vid Broby Grafiska i värmländska Sunne. Då tar tolv studenter sin examen i yrkeshögskoleutbildningen ”Produktionsledare förpackningsindustrin”.
Förpackningar är en ”het” marknad både nationellt och internationellt. Marknaden växer och det är dessutom stora pensionsavgångar inom de närmaste åren, vilket gör att det finns en stor efterfrågan på produktionsledare inom förpackningsindustrin.
”För de studenter som är flexibla och vill ha utmaningar finns alla karriärmöjligheter i branschen”, säger
Tommy Nilsson, utbildningsansvarig vid Broby Grafiska.


Och att det är sug efter välutbildade produktionsledare på förpackningsområdet bevisas väl inte minst av att minst fyra av de tolv studenterna, som avslutar sin utbildning idag, har fått jobb redan innan examen!

”Produktionsledare förpackningsindustrin” är en 1,5-årig yrkeshögskoleutbildning, som är utvecklad utifrån branschens behov. En tredjedel av utbildningen är praktik ute på företag. De studerande har då möjlighet att praktisera sina kunskaper men också visa upp sina kompetenser och bygga sitt eget nätverk, vilket ofta leder till jobb.

”Det allt större produktutbudet ökar förpackningsmarknaden. Miljö och ekonomiska aspekter sätter fokus på material- och teknikutveckling. Allt fler materialkvaliteter tas fram både vad gäller fiberbaserat- och plastmaterial, vilket ger stora möjligheter till nya förpackningslösningar. Allt fler tekniker används inom förpackningsmarknaden med revolutionerande tekniska lösningar”, kommenterar Tommy Nilsson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-13

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK