...
VD-skifte i Svenskt Näringsliv:
Bäckström lämnar Lemne träder till

Ny VD för Svenskt Näringsliv blir Carola Lemne (bilden), som i dag är VD för Praktikertjänst. Carola Lemne, som är utbildad läkare, efterträder Urban Bäckström och VD-skiftet beräknas ske i maj nästa år.
”Jag är oerhört glad att vi kunnat rekrytera en person med en sådan bredd och erfarenhet. Jag känner henne som en mycket varm och social människa, men också som tuff och orädd”, säger Svenskt Näringslivs ordförande Jens Spendrup.


Carola Lemne är född 1958 och ursprungligen från Göteborg. Sedan 2008 är hon VD och koncernchef för Praktikertjänst med 9.000 anställda. Tidigare har hon bland annat varit klinisk forskningschef på Pharmacia & Upjohn AB och VD för Danderyds sjukhus.

Carola Lemne sitter sedan tidigare i Svenskt Näringslivs styrelse och hon är dessutom styrelseordförande för Uppsala universitet. Hon har även styrelseuppdrag i Investor och Getinge.

Carola Lemne tillträder som VD för Svenskt Näringsliv senast direkt efter Praktikertjänsts stämma den 9 maj 2014. Urban Bäckström, som tidigare meddelat att han kommer lämna Svenskt Näringsliv, fortsätter som VD fram till dess.

"Det känns roligt, men också ansvarsfullt, att få förtroendet att leda Svenskt Näringsliv", säger Carola Lemne i en kommentar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-16

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Övriga Övrigt Personal

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK