...
BillerudKorsnäs avbryter förstudie rörande produktion av ”grön olja”

BillerudKorsnäs meddelar att man nu avbryter projektet med produktion av ”grön olja” vid bruket i Skärblacka, som man inledde år 2012 (läs här).
Projektet, som beviljades finansieringsstöd genom EU:s program NER300, syftade till att undersöka möjligheterna för produktion av pyrolysolja från skogsrester vid pappers- och massabruket i Skärblacka, men nu skriver BillerudKorsnäs att de tekniska lösningarna visserligen är tillgängliga men att de kommersiella villkoren vid dagens och vid antagna framtida förutsättningar, inte är tillräckligt attraktiva. BillerudKorsnäs har därför beslutat att avbryta förstudien i sin nuvarande form.


”Vi är förstås inte glada över att behöva avbryta en idé, som vi har trott på, men vi har lärt oss mycket. Vi kommer att fortsätta att bevaka området och skulle förutsättningarna ändras, så kommer vi agera. Vi är fortsatt fokuserade på vår tillväxtagenda för våra huvudaffärer inom smartare förpackningslösningar”, säger Per Lindberg, VD och koncernchef för BillerudKorsnäs AB.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK