...
Stora Enso avvaktar med att öka sin ägarandel i pakistanskt samriskbolag

Vi har tidigare meddelat att Stora Enso etablerat ett samriskbolag i Pakistan (läs här) och att man avsåg att öka sitt från början 35-procentiga innehav till ett 50-procentigt ägande (läs här).
Men nu verkar det som om Stora Enso förhåller sig avvaktande till det pakistanska samriskäventyret. Nyhetsbyrån Direkt skriver att Stora Enso ännu inte har ökat sin andel i samriskbolaget Bulleh Shah Packaging, som man aviserade tidigare i år, utan fortfarande står kvar med ett 35-procentigt ägande.
”Vår ambitionsnivå är alltjämt att öka vår andel till 50 procent. Det är en fråga om timing och valet ligger i våra händer”, säger Mats Nordlander, chef för affärsområdet Renewable Packaging, till Direkt.


Den aviserade ökningen av ägandet från 35 till 50 procent,. som Stora Enso i somras sade skulle ske i oktober eller november, har alltså ännu inte blivit av. Enligt nyhetsbåren Direkt säger Mats Nordlander att det inte råder någon tvekan om projektets framtid, men han vill däremot inte uppge skälen till varför man avvaktar med att öka sin ägarandel.

Samriskbolaget Bulleh Shah är resultatet av ett avtal, som Stora Enso tecknade förra året med Packages Ltd of Pakistan, om att etablera ett joint-venture inom framför allt mejeriförpackningar och där Stora Ensos uppgift främst var att tillföra kapital och tekniskt kunnande till verksamheten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Köp/Försäljning/Samgående

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK