...
Promens första kinesiska fabrik starten på snabb asiatisk expansion
Kinesiska fyrverkerier inramade den högtidliga invigningen i Taicang.

Isländska plastbearbetningskoncernen Promens har invigt sin första kinesiska fabrik (bilden) och planerar redan att under de närmaste åren inrätta ytterligare tre fabriker i Kina samt två på andra håll i Asien.
Promens första fabrik i Kina ligger i staden Taicang i Jiangsu-provinsen och den invigdes av bolagets VD Jakob Sigurdsson.
”Den här fabriken är ett stort steg i vår strategi att utnyttja våra starka kundrelationer i snabbväxande ekonomier, där plast kommer att spela en viktig roll för att optimera försörjningskedjor, öka livsmedelssäkerhet och möta behoven hos en växande medelklass”, sade han i sitt invigningstal.


Under öppningsceremonin i Taicang undertecknade Promens styrelseordförande Hermann Thorisson och Wang Hong Xing, kommunistpartiets sekreterare i provinsen, en avsiktsförklaring om ytterligare expansion i Taicang.

”Den lokala regeringens stöd och förståelse för vår strategi var ett starkt skäl till varför vi valde att lägga vår första fabriksetablering i Kina i Taicang. Vi är mycket glada över att nu kunna presentera en snabbare utbyggnad än vad som ursprungligen planerats”, säger Hermann Thorisson.

Promens satsning i Taicong i Kina kommer initialt att vara baserad på rotationsgjutning och betjäna livsmedels- och materialhanteringsindustrin. Nästa fas är inriktad på att förse den växande bilindustrin med plastprodukter och den produktionen kommer att inledas i början av nästa år. En tredje fas med injektions- och formblåsta plastprodukter planeras till slutet av år 2014.

Promens VD säger i en intervju i Plastics News att den påskyndade expansionen i Asien ingår i bolagets strategi att bredda sin europeiska plattform mot tillväxtekonomier som Kina, Indien, Ryssland, Sydamerika och Turkiet.

Promens har i dag 43 tillverkningsanläggningar världen över, men med den expansionstakt man nu aviserat kommer man troligen inom bara några få år att har närmare 50 anläggningar globalt.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK