...
Metsä Board vann guld i Hong Kong med en ”oändlig” kartonginnovation
Metsä Boards vinnande ”kartongbroschyr” har en komplicerad designstruktur med små sammanhängande lådor, som mottagaren kan bläddra sig igenom.

En broschyr i form av en “never-ending box”, designad av Metsä Board Packaging Services, vann guld i Hong Kong Print Awards 2013.
Metsä Board inspirerades av ett gammalt hälsningskort, men ersatte plana sammanhängande ark med sammanhängande små lådor och lade till budskap och grafik för att lyfta fram sina tjänster.


”Vi är glada och stolta att vår broschyr vann en Gold Award, speciellt som vår design inte hade formen av en traditionell broschyr. Vår never-ending box symboliserar gränslös kärlek eller glädje allt eftersom mottagaren bläddrar sig igenom de olika små lådorna och kommer tillbaka till början. Det är en perfekt metafor för vår kartongs livscykel, från planterade träd till kartong, som blir förpackning och slutligen går till återvinning”, säger Cyril Drouet, Technical Innovation Director hos Metsä Board Packaging Services, Shanghai.

Boxen trycktes av Safe Power i Hong Kong, och vid den högtidliga ceremonin tog de emot utmärkelsen i kategorin ”Promotional Printing – Other”.

”Vi skapade konceptet genom att designa små lådor som sitter ihop istället för ett plant papper och använder den sista lådan i enheten som en behållare för visitkort eller för ett USB-minne. Till slut lade vi i ett fodral, som dels ger nyckeln till den komplicerade designstrukturen och dels visar tryckmöjligheterna på båda sidorna av Carta Elega 290 g/m2, som var materialet vi använde till boxen”, berättar Cyril Drouet.

Hong Kong Print Awards arrangerades för 25:e året av Graphic Arts Association of Hong Kong och är öppen för designers, tryckare, förlag och övriga företag inom grafisk industri.

Metsä Board Packaging Services (tidigare IBP Integrated Brand Packaging) arbetar med globala varumärken för att öka deras värde och framgångar. Huvudkontoret ligger i Shanghai i Kina och servar kunder i Asien, Europa och Amerika.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2013-12-18

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK