...
Unik svensk teknik:
Överför information från ”smart etikett” till mobiltelefon enbart genom beröring!
Jan Hederén, Ericsson, och Peter Dyreklev, Acreo Swedish ICT, visar tekniken på CES-mässan i Las Vegas.

Svenska företagen Ericsson och Acreo Swedish ICT samt Linköpings universitet kan nu visa att den mänskliga kroppen fungerar som överförare av information mellan tryckta etiketter och tjänster i en uppkopplad smartphone!
Den unika tekniken innebär att digital information överförs från en tryckt etikett till en smart mobiltelefon med människokroppen som kommunikationskanal. Om tekniken exempelvis används för framtidens förpackningar skulle en konsument kunna få fram information i sin smartphone om kvaliteten på innehållet och om förpackningens transporthistorik enbart genom att röra vid förpackningen…


Den här unika tekniken demonstreras just nu vid den pågående mässan Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas, som är en av världens största mässor inom konsumentelektronik. Demonstrationerna genomförs i Ericssons monter av Jan Hederén från Ericsson, och Peter Dyreklev från Acreo Swedish ICT. På CES kommer demonstratorer för logistik, förpackningar och tryckta media (t ex posters) att visas upp.

”Att vi nu kan visa att tekniken fungerar öppnar för många möjligheter att kommunicera med objekt enbart genom att röra vid dem. Informationen från objekten sänds sedan vidare från mobiltelefoner till olika Internettjänster för analys och lagring”, skriver Acreo i ett pressmeddelande.

Den nya tekniken är framtagen inom Vinnovas UDI-program (Utmaningsdriven innovation) inom projektet ”Nya plattformar för kommunikation mellan mobiltelefon och tryckta smarta etiketter”.
Projektet pågår under åren 2012-2014 och syftar till att utveckla gröna kommunikationslösningar genom att utvidga möjligheterna i smarta telefoner med hjälp av smarta och dynamiska etiketter, som kan samla in information.
Projektet drivs i samarbete mellan Acreo Swedish ICT, Linköpings universitet, Ericsson, PEAB, Bergendahls och Procordia m fl. En betydande del av det tekniska utvecklingsarbetet har skett på Printed Electronics Arena-Manufacturing i Norrköping (PEA-M).

CES-mässan i Las Vegas pågår 7 - 10 januari.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-08

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK