...
Nya miljövänliga tryckfärger tillverkas av soja och socker

Brittiska tryckfärgsproducenten Solar Inks, som är specialiserad på färger till flexo och screen, har lanserat en serie miljövänliga vattenbaserade tryckfärger, som anses vara de mest naturliga produkterna på marknaden i dag.
Tryckfärgerna är avsedda för tryck med flexo- eller screenteknik och marknadsförs under varumärket Earthinks®. De är tillverkade av naturliga ingredienser som soja, stärkelse, socker, dextrin, kåda, cellulosa och andra polysackarider.


I Earthinks-färgerna används också naturliga vaxer, som ersättning för oljebaserade syntetmaterial, som annars är det vanliga i tryckfärger. Vidare innehåller färgerna naturliga oljor i stället för mineraloljor som skumhämmare och de är dessutom fria från glykol, silikon och tungmetaller.

Solar Inks skriver i ett pressmeddelande att Earthinks-färgerna har utvecklats för att förse tryckerier och konverterare med högkvalitativa och miljövänliga tryckfärger, som kan hjälpa företagen att nå ytterligare miljömål och uppfylla sina kunders förväntningar.

Solar Inks skriver också att Earthinks ger betydande miljöfördelar utan att påverka tryckprestanda eller pris. De nya tryckfärgerna har med låg viskositet och låga skumningsnivåer och ger tryck med skarpa bilder samt mindre punktförstoring än standardtryckfärger. Färgerna levererar också stabila tryckresultat även under långa körningar.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-15

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Maskin och Utrustning Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK