...
Genombrott i Danmark för svenska Scanfill
PlusPacks mikrovågsförpackningar i Bistro-serien tillverkas nu i svenska Scanfills miljövänliga material.
Scanfills försäljningschef Jan Broberg är mycket glad över det ökade intresse för företagets förpackningsmaterial.

Ystadbaserade företaget Scanfill, som ingår i Polykemikoncernen, skriver i ett pressmeddelande att man nu har fått sitt definitiva genombrott. Detta sedan danska förpackningsföretaget PlusPack satsar fullt ut på det svenska miljövänligare förpackningsmaterialet.
”Vi har nu helt och hållet gått över till Scanfill-materialet i vår Bistro-serie. Vi övergett polypropen som förpackningsmaterial och använder nu Scanfills miljövänligare material. Och våra kunder är mycket positiva till denna förändring”, säger Anette Christensen, affärsutvecklingschef på PlusPack.
Bistroserien används till färdigmat som värms i mikrovågsugn.


PlusPack menar att Scanfill-materialet ger såväl tillverknings- som miljöfördelar. Energiåtgången i tillverkningsprocessen minskar, koldioxidutsläppet blir avsevärt mindre och man minskar vattenåtgången.

PlusPack ser också möjligheter att använda Scanfill-materialet i andra förpackinngslösningar.
”Vi ser redan möjligheter att även gå över till Scanfill i vår SmartView-serie. I dag tillverkas SmartView i såväl PP som CPET. Scanfill-materialet har stora fördelar jämfört såväl med med PP som CPET. Detta innebär att vi kan också kan gå över till Scanfill-material där vi i dag använder CPET. Scanfill-materialet tål högre värme och behåller också sin stabilitet vid högre temperaturer”, säger Anette Christensen.

Andra förpackningsområden, där PlusPack ser möjligheten att övergå till Scanfill-materialet är exempelvis förpackningar till soppor och sallader.

Jan Boberg, försäljningschef och vice VD på Scanfill, ser samarbetet med PlusPack som ett kvitto på Scanfills definitiva genombrott.
”Vårt samarbete med PlusPack är mycket givande. Intresset för Scanfill har ökat mycket och vi ser väldigt ljust på framtiden” säger Jan Boberg.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK