...
Logitrans nya nivåreglering underlättar godshantering

Truck- och lyftspecialisten Logitrans har utvecklat en ny nivåregleringsutrustning, som kan appliceras på saxlyftvagnar (bilden) och staplare och som underlättar av- och pålastning av gods.
Nivåutrustningen kan ställas in till att antingen sänka gafflarna, när gods läggs på, eller till att lyfta gafflarna, när gods plockas av. Det är tack vare en fotocell, som gafflarna automatiskt ställs in till ergonomiskt rätt arbetshöjd.


"Funktionen var vi nöjda med, men nu har vi vidareutvecklat konstruktionen på vår nivåreglering och gett den en mindre styrbox samt tryckknappar, som är skyddade med folie så att de bättre tål smuts”, säger Gitte Kirkegaard, försäljningsdirektör på Logitrans.

Fotocellen i Logitrans nivåreglering har en räckvidd på 1.000 mm och är extremt känslig. Den har inställning både för hur långt den skall nå och vilken reaktionstid den skall ha.
En blinkande varningslampa gör operatören uppmärksam på att fotocellen är aktiv och att utrustningen därmed är i bruk. För att skydda operatörens fötter, är nivåutrustningen dessutom försedd med en gränslägesbrytare, så att den automatiskt inte sänker lägre än 120 mm från golvet.

”Nivåutrustningen hjälper till med att säkra en bra och behaglig arbetsplats, där ergonomi, effektivitet och användarens säkerhet står i centrum”, säger Gitte Kirkegaard

Nivåutrustningen kan monterar på elektriska saxlyftvagnar och på Logiflex elektriska staplare, både lackerade och rostfria.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Materialhanteringsutrustningar

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK