...
Fyra förpackningar tävlar om “Presidentens pris”
Balgo Honey Spoon
Gentle Lock Cap
Clorox SmartTube
ATA 300 Category 1 Case

Thomas Schneider (bilden), president i WPO (World Packaging Organization) har nu tillkännagett kandidaterna i specialkategorin ”President´s Award” i den globala förpackningstävlingen WorldStar Awards 2014.
En av de fyra utvalda förpackningslösningarna kommer att belönas med det prestigefyllda ”presidentpriset” och erhålla sin utmärkelse i samband med förpackningsmässan interpack i Düsseldorf i maj i år.


”Syftet med denna speciella kategori är att välja ut en förpackning som genom sin design bidrar till att skydda produkten extra väl, möjliggör ett annorlunda användnings- eller försäljningssätt för produkten eller garanterar en bättre produktanvändning eller produktsäkerhet”, förklarar Thomas Schneider.

Följande fyra förpackningslösningar kandiderar till titeln ”President´s Award 2014”:

Balgo Honey Spoon
En specialutformad sked för flytande houng, där honungen redan finns på plats i “skedskålen”. För konsumenten är det bara att dra av förseglingen, så är honungen klar att tillsättas det varma teet eller annan önskvärd dryck.
Skeden är i ett helt återvinningsbart material och tillverkad av turkiska företaget Dervolit Met. Plastic.

Gentle Lock® Cap
Detta är en ny typ av skruvkork från japanska Heartheart.Corp, som är båda läckage- och barnsäker. Korken låses och låses upp genom att man vrider en ring under själva korken. För att öppna korken behövs två samtidiga vridningar i motsatta riktningar, vilket gör korken extra barnsäker. Korken förväntas få stor betydels inom flera olika produktområden, bland annat farligt gods, läkemedel, drycker och kosmetika.

Clorox SmartTube® Technology
USA-företaget Clorox Company har utvecklat en pumpsprayteknologi som betecknas som den största innovationen på området på 20 år!
Tekniken, som används i pumpsprayflaskor för rengöringsmedel, etc., innebär att man nu enkelt kan tömma flaskan till sista droppen med sprayfunktionen. Tanken bakom nyheten är lika enkel som genial: I stället för att förse den traditionella spraypumpen med ett långt böjligt plaströr, har man integrerat ett plaströr på insidan av flaskan, som går ända ner i flaskbotten och kan ”suga upp” även de allra sista dropparna. Det ingjutna plaströret mynnar nära flaskans halsöppning och ansluts där till spraypumpen via ett enkelt munstycke.

ATA 300 Category 1 Case
Singapore-baserade XPAC Technologies Pte Ltd har utvecklat en säker typ av låsanordning för flygtransportlådor av s.k. ”ATA 300”-kategori. Denna typ av transportförpackningar innehåller ofta känsligt gods och det är därför viktigt att lådorna är säkert låsta och håller ihop även om de utsätts för stora påfrestningar under flygning samt lastning och lossning. Xpac:s innovation sägs garantera en sådan säker låsning mellan lådans lock och botten.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-17

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK