...
Lagom till hundraårsjubileet:
Linds Flexo fördubblar klichékapaciteten

Helsingborgsbaserade Linds Flexo, som sedan augusti i fjol ingår i finska Marvaco Group, installerar nu ytterligare en CDI för klichéproduktion. Maskinen, som är en Spark 4260 från Esko, är konfigurerad med 4000 dpi för HD-flexo samt har även möjlighet att producera s.k. flat-top dot klichéer (FTD).
”Parallellt med detta installeras även exponerings- och efterbehandlingsutrustning från Polimero, vilket innebär en betydande kapacitetsökning samt backup, vilket ökar leveranssäkerheten för kunderna”, säger VD Mats Lind (t.h. på bilden).


Installationen av den nya CDI:n gjordes under vecka tre och investeringen innebär att Linds Flexo fördubblar sin klichékapacitet.

Linds Flexo kommer även inom kort att introducera ett webcenterbaserat kommunikationssystem för dekor och korrekturhantering, vilket ytterligare förstärker företagets kundservice.

Linds Flexo är Skandinaviens äldsta repro- och klichéproducent. Företaget grundades redan 1914 och firar följaktligen 100 år i år.

Huvudägaren Marvaco Group är den mest prisbelönta förpackningsrepro- och flexoklichéleverantören i Skandinavien och har cirka 80 anställda i Finland och Sverige. Kapacitetsfördubblingen är ett led i Marvacos/Linds Flexos ambition att vara ledande i Norden.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-20

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK