...
Anrik glasförpackningskoncern delas upp
SGD:s anläggning i Covington, Georgia, USA är en av koncernens många glastillverkningsenheter runt om i världen. I Covington tillverkas främst glasförpackningar till parfym och annan kosmetika.

Den stora franska glasförpackningskoncernen SGD Group är på väg att delas upp. Enligt ett pressmeddelande har koncernledningen lagt fram ett förslag att bolagets två stora verksamhetsområden – glasprodukter för läkemedel respektive kosmetika – ska göras om till två självständiga enheter med egna företagsledningar och arbetsstyrkor.
SGD Group, som bildades 2007 och har sitt ursprung i anrika glastillverkaren Saint-Gobain Desjonquères, är en global ledare inom glasförpackningar till parfym, kosmetika och läkemedel. Gruppen producerar mer än tre miljarder glasflaskor om året och omsättningen år 2012 var 534 miljoner euro (ca 4,7 miljarder kronor).


Företagsledningen skriver i pressmeddelandet att SGD är verksamt på en marknad, som blir alltmer konkurrensutsatt och inom verksamhetsområden, som kännetecknas av mycket olika industriella förfaranden och ekonomiska modeller

SGD-koncernen beslöt år 2009 att påbörja ett förändringsprojekt och nu vill företagsledningen ge ny kraft till detta projekt, genom att separera läkemedels- och kosmetikaområdena. En sådan uppdelning skulle enligt koncernledningen främja tillväxt och befästa uppnådda marknadsledande positioner för respektive affärsområde.

Enligt bolagsledningens förslag skall de två verksamheterna registreras som separata legala enheter, var och en med egen ledning och arbetsstyrka. De båda enheterna ska få ekonomiska utgångslägen, som motsvarar deras nuvarande lönsamhet, för att på så sätt möjliggöra nödvändiga och utvecklingsstyrda investeringar.

Saint-Gobain Desjonquères och SGD Group har glastillverkningsrötter, som går mer än 100 år tillbaka och de ursprungliga glashyttorna i Mers-les-Bains och Sucy-en-Brie har i dag vuxit till tio produktionsanläggning, belägna i Frankrike, Tyskland, Italien, Brasilien, Kina och USA. Antalet sysselsatta i SGD Group var 4.706 personer den 31 mars 2013.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-21

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Glas Glas Glas Kemteknisk Köp/Försäljning/Samgående Läkemedel

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK