...
Nyttigare flingor i ”glad” förpackning tar upp kampen med de stora aktörerna
Den snabba och kluriga vesslan Frax ska få barnen att äta nyttigare vid frukostbordet.

Familjeägda Frebaco Kvarn tar nu upp kampen med de stora aktörerna genom att lanserar ett nytt och nyttigare alternativ inom frukostflingor för barn. I dag är butikerna fulla av barnflingor med sockerinnehåll upp mot 35 procent – nu svarar Frebaco med alternativet ”Frax” frukostflingor med en sockerhalt på endast 11 procent.
De nya frukostflingorna kommer i färgglada iögonfallande kartongförpackningar, designade av strategiska designbyrån Idego, som utarbetat hela konceptet med allt från namn, logotyp och karaktär till förpackningsdesign och kommunikationsidé.


Det har länge pratats om hur viktigt det är att barnen äter nyttigare, inte minst vid frukostbordet. Men ingen aktör har riktig tagit detta på allvar, men nu vill Frebaco Kvarn, som är ett svenskt familjeföretag med rötterna på Västgötaslätten, ändra på detta med sina Frax-flingor.

”Vi vill på detta sätt förstärka vår position inom frukostsegmentet och erbjuda ett helt nytt alternativ. Och vi tror att tiden är mogen för ett koncept, som ger glada miner vid frukostbordet för både föräldrar och barn”, säger Stefan Hollerup VD på Frebaco Kvarn.

Det nya flingkonceptet bygger på den kluriga och snabba vesslan ”Frax”, som är full av energi och nyfikenhet. En viktig del i konceptet är att förpackningen ska kommunicera tydligt med föräldrarna men samtidigt också tilltala barnen. På förpackningen kommer därför klurigheter, tävlingar och spel att vara en viktig del i kommunikationen, samtidigt som hela konceptet ska andas ”svenskt, naturligt och gott”.

”Ett fantastiskt spännande och utmanande uppdrag, som vi arbetat fram i nära samarbete med Frebaco Kvarn”, säger Kerstin Dahl på Idego.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-22

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Kartong Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK