...
Förslutbar returlåda slutet för tidskrifter i bananlådor!
"Nu är det slut med bananlådorna", konstaterar Daniel Andersson, VD för Tidsam.
">

Svenska Retursystem har utvecklat en ny lockförsedd returlåda i plast, som kan både förslutas och plomberas. Först ut att använda den nya lådan blir tidskriftsleverantören Tidsam, som också varit med och initierat returlådan för sina tidningsleveranser och -returer. Övergången till returlåda innebär slutet på den nuvarande tidskiftshanteringen, som består av plastade tidningsbuntar, som packas i bananlådor…

Att Retursystems nya returlåda kan förseglas och plomberas gör den även lämplig för andra produkter.
”Med den nya returlådan skapar vi förutsättningar för att använda vår lösning inom ännu fler kategorier”, säger Conny Swahn (översta bilden), försäljnings- och marknadschef på Svenska Retursystem.

För Tidsam innebär övergången till den nya returlådan en tidsbesparing på hela 25 procent, eftersom den ger butiken enklare hantering vid leveranser och returer av tidsskrifter. Tidsbesparingen beräknas även ge ökad lönsamhet för Tidsams återförsäljare med cirka 17 procents nettomarginalökning. Att tidningarna levereras i en försluten låda ger även mervärdet att tidningarna alltid är hela och rena vid ankomsten till butik.  

”Omställningen från inplastade tidningsbuntar till förseglade lådor är den största investeringen i Tidsams historia. Vi genomför detta för att öka lönsamheten för dem, som säljer tidskrifter och därmed behålla tidskrifters konkurrenskraft. Dessutom är det en stor miljöbesparing att ersätta engångsemballage med tidningslådan”, säger Daniel Andersson, VD på Tidsam.

Tidsam servar 7.200 återförsäljare runt om i landet och man påbörjar övergången till den nya returlådan i mars och räknar med att utrullningen ska vara klar i november i år.

Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör och omsättningen i fjol var cirka 1,6 miljarder kronor i konsumentledet. Tidsam ägs av de fyra förlagen Egmont Tidskrifter, Aller media, Albinsson & Sjöberg och Bonnier Tidskrifter och varje år säljs det ca 53 miljoner tidskrifter från ett sortiment på ca 400 titlar.
Tidsam har cirka 160 anställda av vilka cirka 95 personer arbetar vid företagets distributionscentral i Värnamo. Huvudkontoret finns i Stockholm.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-23

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt Plast Transport

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK