...
Polyplank och Stora Enso träffar nya avtal om hylsplugg till bobiner
Polyplanks hylsplugg är tillverkad av återvunnen termoplast från mjölk- och juiceförpackningar, som blandats med träfiber. Resultatet blir en hållbar plugg, som kan användas ett flertal gånger och som klarar hårt ställda krav på hållfasthet och måttnoggrannhet.

Företaget Polyplank AB, med huvudsäte i Färjestaden, har slutit ett avtal med Stora Enso i Skoghall avseende övertagande av rekonditionering av s.k. hylsplugg, som hittills skett i Stora Ensos egna regi.
Rekonditioneringen av använda hylsplugg från pappersbruket i Skoghall ska nu i stället utföras av Polyplanks dotterbolag OFK Plast i Karlskoga och avtalet, som löper över tre år, värderas till cirka sju miljoner kronor.


Polyplank levererar hylsplugg till pappersbrukets stora bobiner och pluggen återanvänds flera gånger, innan de mals ner och materialåtervinns i andra Polyplank-produkter.

Utöver hanteringen av returplugg har Polyplank och Stora Enso Skoghall även förlängt sitt befintliga avtal avseende leveranser av nytillverkade hylsplugg från Polyplank till Stora Enso. Det avtalet värderas till cirka 15 miljoner kronor och löper över två år.

Polyplank skriver i ett pressmeddelande att avtalen med Stora Enso är av mycket stor strategisk betydelse, då systemet kan appliceras på andra kunder i branschen. Avtalet fördjupar även samarbetet med Stora Enso, som är affärsområdets viktigaste kund.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Industri Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK