...
Pantamera siktar på insamlingsrekord när sportlovsfirarna invaderar fjällen
Drygt 60 insamlingsigloos, där skidturisterna kan lämna sina burkar och flaskor, finns nu på skid- och stuganläggningar i de svenska fjällen.

Pantamera, som drivs av Returpack AB i syfte att öka återvinningen av burkar och PET-flaskor, siktar i år på nytt insamlingsrekord, när skidturisterna invaderar de svenska fjällen.
Varje år turistar cirka 2,3 miljoner svenskar i fjällen och snart är det sportlov, då säsongen når sin kulmen och konsumtionen av dryck på burk och flaska är som högst.
Pantamera samarbetar sedan flera år med flera skid- och stuganläggningar och förra året samlades en halv miljon burkar och PET-flaskor in genom samarbetet, vilket var en ökning med 150.000 jämfört med året innan. Och i år hoppas man på ett ännu bättre resultat.


”Vi samarbetar med flera olika aktörer bland annat i Sälen, Åre, Idre, Branäs, Järvsö, Vemdalen och Ramundbergen. Sammanlagt har vi nu drygt 60 insamlingsigloos och ett hundratal plastkärl, som är utplacerade på 16 insamlingsställen. Vi har nått mycket goda resultat under förra året och satsningen i fjällen är ett bra exempel på hur stor skillnad den här typen av samarbeten kan göra”, säger Carita Classon, produktchef för Pantamera.

SkiStar, som äger och driver skidanläggningar i Sälen, Åre och Vemdalen, har under flera år samarbetat med Pantamera i Sälen och Åre. Denna vinter väljer man att utöka samarbetet till att även omfatta Vemdalen.
”Det är en viktig del i vårt arbete för bättre miljö och hälsa. Samtliga pantpengar går till projektet ´Alla på snö´ som ger barn, som annars kanske inte har möjlighet att åka skidor, en snöupplevelse. Det är ett sätt att bidra till att göra skidåkning tillgänglig för alla och det är våra gäster, som gör den egentliga insatsen genom att panta sina burkar och PET-flaskor”, säger Linda Wasell, PR-ansvarig på Skistar.

Under de senaste åren har Pantamera inlett många samarbeten för att öka antalet pantställen runt om i landet. Bland annat samarbetar man med kommuner, arenor, bensinstationer, idrottsföreningar, festivaler för att nämna några.
”Bara under 2013 inledde vi ett 20-tal nya samarbeten, som gjort att vi fått ytterligare omkring 2.000 platser runt om i landet, där man kan lämna sin pant. Vi jobbar hela tiden för att göra det så enkelt som möjligt för människor att gå från ord till handling”, säger Carita Classon.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-27

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK