...
Designelever deltog i projekt med nytt material från Arctic Paper Grycksbo
En av de många förpackningslösningarna från eleverna vid Broby Grafiska: Ett ”snuvkit” designat av Klara Pettersson.
En förpackningslösning för mascara och eyeliner.
Ett förpackningskit för nagelvård.
Jaana Ahlroos är produktchef för Arctic Papers bestrukna sortiment.

Vi har tidigare berättat om hur finpapperstillverkaren Arctic Paper Grycksbo börjat satsa på förpackningsmaterial (läs här) och nu meddelar företaget att man gått vidare i sitt utvecklingsarbete och tillsammans med värmländska Broby Grafiska genomfört ett omfattande designprojekt tillsammans med andra årskursens designelever vid skolan.
Resultatet av projektet blev en lång rad avancerade förpackningslösningar vilka visar användningsmöjligheterna med Arctic Paper Grycksbos nyutvecklade finkartongkvalitet AP-Tec Pack.


”När vi kände att vi hade kommit tillräckligt långt i vårt utvecklingsarbete av vår AP-Tec Pack, dök idén om ett designprojekt med Broby Grafiska upp. Skolan är ju välkänd för sin utbildning i förpackningsdesign, varför det kändes logiskt att testa vår finkartong tillsammans med deras elever”, berättar Jaana Ahlroos, produktchef för Arctic Papers bestrukna sortiment.

Projektuppgiften var att skapa en förpackning för ett kosmetika-kit genom att använda AP-Tec Pack i 250 g/m2. Vid utformningen skulle eleverna utmana materialet för att se vad det klarar med avseende på design och tryckbarhet, och därmed attraktion i butikshyllan. För att ge uppgiften en extra dimension skulle eleverna ha begreppet ”Natural Personal Care” i åtanke.

”Studenterna hade stor frihet att välja en produkt och skapa en attraktiv förpackning samtidigt som materialet även skulle utmanas fysiskt”, berättar Mats Olsson, lärare i förpackningsdesign vid Broby Grafiska.

Förpackningarna utformades i mjukvaran ArtiosCAD från Esko och printades antingen i en UV-skrivare eller i en laserskrivare. Därefter skars förpackningsämnena ut i ett Kongsberg XL20 skärbord och sattes ihop manuellt, i vissa fall med lim och i andra fall utan.

”Eleverna visade ett stort engagemang i projektet där man fick testa gränserna hos ett nytt förpackningsmaterial med andra förutsättningar än ett traditionellt kartongmaterial”, säger Mats Olsson.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Kemteknisk Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK