...
Tetra Pak stänger fabrik i Holland

Tetra Pak planerar att stänga sin fabrik i holländska staden Moerdijk (bilden). 215 anställda berörs av nedläggningen, som är planerad att ske i slutet av det här året.
Minskad efterfrågan på vätskekartongförpackningar i Europa kombinerat med överkapacitet vid andra Tetra Pak-anläggningar anges som två väsentliga skäl för nedläggningsbeslutet.


Enligt uppgifter från Tetra Pak har efterfrågan på vätskekartongförpackningar i Central- och Nordeuropa sjunkit med 16 procent från år 2007 till år 2013.

”Det här är ett mycket tungt beslut att behöva förmedla till en arbetsstyrka som arbetat hårt och besitter enastående kunskaper”, säger Andy Gibson, supply chain director vid fabriken i Moerdijk.

Beslutet om den planerade stängningen, som fattas av ledningen för Tetra Pak Benelux, innebär att företaget omedelbart inleder samtal och överläggningar med de lokala fackklubbarna.

”Vår intention är minimera skadeverkningarna och hitta lösningar för varje enskild anställds framtid”, säger Andy Gibson.

Enheten i Moerdijk är idag den enda rullmatade Tetra Pak-fabriken i världen, som producerar och trycker vätskekartongförpackningar med offset-teknik. Företaget har dock genomfört framgångsrika pilotprojekt och tagit fram en teknik för att uppnå samma trycktekniska kvalitet med flexotryck och denna teknik ska nu appliceras på de Tetra Pak-anläggningar, som trycker med flexoteknik.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-28

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK