...
Välkänd förpackningsprofil utsågs till Sveriges bäste styrelseordförande 2013
Fredrik Arp, styrelseordförande i Nolato-koncernen, och med ett förflutet som VD i PLM, Trelleborg och Volvo Personvagnar, har utsetts till Årets Bäste Ordförande 2013 i Sverige.

Fredrik Arp, som är styrelseordförande i plastbearbetningskoncernen Nolato AB, med säte i skånska Torekov, har utsetts till Årets Bäste Ordförande 2013 i Sverige.
Fredrik Arp är välkänd inom förpackningskretsar – inte bara för sitt nuvarande engagemang som ordförande i Nolato utan i minst lika hög grad som tidigare verkställande direktör för metallförpackningsbolaget PLM AB i Malmö, som sedermera köptes upp av brittiska Rexam plc.


Fredrik Arp var VD för PLM under åren 1996 – 1999 och efter fusionen med Rexam blev han VD för gummikoncernen Trelleborg AB. Under åren 2005 till 2008 var Fredrik Arp sedan VD för Volvo Personvagnar.

Priset som bäste styrelseordförande, som har det officiella namnet ”Chair of the Year”, delas årligen ut till styrelseordföranden i de nordiska länderna av Gabrielsen-stiftelsen. De olika ländernas vinnare tävlar sedan om titeln till ” Nordic Chair of the Year” och den finalen äger i år rum den 31 januari hos norska advokatfirman Haavind AS.

I motiveringen till Fredrik Arps utmärkelse står det bl.a.:
Fredrik Arp har varit drivande i att omstrukturera Nolato sedan han tillträdde 2009. Genom investeringar i företagsköp och nya produkter har Nolato transformerats till en välbalanserad koncern, som idag står stabilt på tre jämnstora kundkategorier industrial, telekom och medical.”


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-29

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK