...
Heidelberg lanserar tryckfärg för snabbare torkning med UV

Vid den grafiska mässan drupa 2012 i Düsseldorf lanserade tyska tryckpresskoncernen Heidelberger Druckmaschinen tekniken DryStar, som är en lösning för energisnål UV-torkning av tryckfärger. Vid processen används speciellt UV-känsliga tryckfärger, vilket reducerar antalet torklampor, som behövs i pressen.
Heidelberg följer nu upp den lyckade lanseringen av DryStar-tekniken med att lansera en egen serie av tryckfärger för snabb UV-torkning. Färgerna, som marknadsförs under varumärket Saphira, är lämpliga för tryck på papper, kartong, wellpapp samt icke-absorberande material.


De nya tryckfärgerna finns i två serier - Saphira Ink Low Energy UV 100 respektive 400 – och de kan användas för tryck enligt ISO 12647-2 (processtandard för offsettryck).

Ark, som trycks med Saphira Ink LE UV-färger, är omedelbart färdiga för efterbehandling, eftersom de är helt torra när de lämnat tryckpressen.

Heidelberg skriver i ett pressmeddelande att man även har kompletterande förbrukningsvaror i Saphira-sortimentet, som exempelvis pressfiltar, beläggningsprodukter, tvätt och fuktlösningar, mm. Företaget avser också att expandera och vidareutveckla produktportföljen inom sin LE UV-teknik ytterligare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Etikett/Märkning Förpackningsmaterial Marknad Maskin och Utrustning Prepress

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK