...
Sjätte och sista FlexPickern Nu är robotserien komplett

När svenska ABB år 1998 för första gången visade upp sin snabba plockrobot ”FlexPicker” på mässan Pack Expo i Chicago väckte den stor uppmärksamhet, liksom när den ett halvår senare visades för den europeiska publiken på interpack i Düsseldorf.
Den första plockroboten växte så småningom till en hel serie robotar med samma grundutförande och nu –15 år efter premiären – meddelar ABB att man har fullbordat robotserien i och med att man lanserar den sjätte och sista FlexPicker-modellen (bilden)!


Den senaste (och sista) FlexPicker-roboten har beteckningen IRB 360-6 och den är utvecklad för storskalig produktpackning i mellansegmentet, dvs. den har en lastkapacitet på 6 kg samt en räckvidd på 1.600 millimeter och ett vertikalt rörelseområde på 460 mm.

Med den nya roboten består nu FlexPicker-serien av sex olika robotar med lastkapaciteter från 1 till 8 kilo och med räckvidder från 800 till 1.600 millimeter, vilket innebär att det finns en IRB 360-robot för praktiskt taget alla behov.

När det gäller den nya IRB 360-6-roboten, skriver ABB i ett pressmeddelande, att den längre räckvidden passar utmärkt för applikationer där transportband måste placeras längre ifrån varandra eller i miljöer där plock- och placeringsrörelserna kräver större avstånd. Den nya roboten har förstärkta komponenter, robusta lager och större ledinfästningar.

”Vi är stolta över att kunna komplettera FlexPicker-serien och att bibehålla vår ledande position på marknaden för robotstyrd plockning och packning. IRB 360- serien erbjuder nu lösningar för de allra kortaste, snabbaste och lättaste applikationerna, men även för tung, storskalig plockning”, säger Klas Bengtsson, produktchef för FlexPicker hos ABB.

ABB skriver att samtliga robotar i IRB 360-serien kan utrustas med programvaran PickMaster™, som är ett programmeringsverktyg för integratörer och användare. Med hjälp av PickMaster kan en hel produktionslinje utvecklas, simuleras och programmeras på mindre än en dag

ABB:s FlexPicker-robotar levereras och servas av ABB:s affärsområde Robotics, som har sälj- och serviceenheter på mer än 100 orter i 53 länder.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-01-30

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Maskin och Utrustning Robotteknik

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK