...
Ny tvättanläggning för returemballage
Nina Ekelund, programdirektör i företagsnätverket Hagainitiativet, fick äran att klippa invigningsbandet, omgiven av Svenska Retursystems ordförande Hans-Åke Hammarström (t.v.) och dess VD Gert Hägerström.

Svenska Retursystem har invigt en ny anläggning i Helsingborg för tvätt och rengöring av returemballage. Tvättanläggningen, som är en av de modernaste i Europa, ökar Retursystems leveranskapacitet med 50 procent samtidigt som den minskar behovet av vatten, kemikalier och el med 15 procent.
Den nya anläggningen, som invigdes den 30 januari, är tillkommen för att möta den ökande användningen av returemballage i handeln.


Den nybyggda tvättanläggningen i Helsingborg är på 15.000 kvadratmeter och en av Sverige största. Anläggningen ökar Retursystems kapacitet från 40 miljoner till 60 miljoner returlådor om året, vilket motsvarar en hanteringstakt av 10.000 lådor i timmen.

”Vi tror att återanvändning är bättre än engångsanvändning och ser därför en fortsatt utveckling och tillväxt av vårt system. Helsingborg är en viktig logistisk knutpunkt och länken mellan Sverige och Europa, inte minst för frukt och grönt, som är en kategori där vi har många kunder”, säger Conny Swahn, försäljnings- och marknadschef på Svenska Retursystem.

Den nya tvättanläggningen har en ny utformning med en effektivare filtrering, vilket gör att det förbrukas mindre vatten, vilket i sin tur leder till en minskad kemikalieförbrukning. Tack vare en effektivare isolering minimeras dessutom även elförbrukningen ytterligare.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-03

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Övriga Övrigt Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK