...
Kartong för lyxförpackningar lanseras av Metsä Board

Finska Metsä Board lanserar Carta Allura, en ny kartongkvalitet speciellt utvecklad för lyxförpackningar. Carta Allura sägs ha en exceptionell ytjämnhet, vilket gör den idealisk för folielaminering, högblank lackering och andra specialeffekter.
”Det finns en trend att använda speciella effekter för att lyfta fram förpackningen och därmed produkten”, säger Christophe Baudry (bilden), försäljningsdirektör för Beautycare & Healthcare, Metsä Board.


Den nya kartongkvaliteten, som lanseras vid mässan PCD (Perfumes, Cosmetics and Design Packaging) som inleds i dag i Paris, har enligt tillverkaren en hög ljushet och ett attraktivt visuellt utseende, vilket är viktigt för att ge förpackningar av premiumprodukter det rätta intrycket. Carta Allura passar bäst till lyxförpackningar för skönhetsprodukter, finare matvaror och drycker liksom för grafiska applikationer.

Carta Allura är lättviktigt och stabilt och ger därmed fler förpackningar per ton kartong, vilket förbättrar den miljömässiga hållbarheten. Den höga styvheten och jämna kvaliteten ger en problemfri körbarhet. Baksidan är bestruken för att ge rätt finish till förpackningens insida.

”Varmprägling och folielaminering ger bäst resultat på en mycket jämn yta och just därför tillverkas Carta Allura med en mycket hög ytjämnhet”, säger Christophe Baudry.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-05

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Kartong Kartong Kartong Kemteknisk Livsmedel Marknad

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK