...
Peterson Packaging samlar tillverkningen till en fabrik

Danska Peterson Packaging A/S kommer framöver att kraftsamla sina resurser på den danska marknaden till en fabrik. Styrelsen och bolagsledningen, under ledning av VD Even Ketil Stave (bilden), har nyligen beslutat om en mångmiljoninvestering, som innebär att man koncentrerar produktionen till sin fabrik i Randers samtidigt som man investerar i ny teknologi.
Beslutet innebär också att företagets anläggning i danska Næstved kommer att stängas ”under kontrollerade former”, troligen innan årets sommarsemestrar börjar.


Den exakta storleken på de beslutade investeringarna har inte företaget avslöjat. I en pressrelease skriver man att investeringsförslaget är på ”ett tvåsiffrigt miljonbelopp” och att det ska användas till utveckling av fabriksstrukturen i Danmark. Investeringarna förväntas användas för att samla tillverkningen till fabriken i Randers samt i ny teknologi, vilket tillsammans ska framtidssäkra en effektiv och lönsam produktionsstruktur.

Beslutet om investeringarna togs den 28 januari och förhandlingar med medarbetare och fackliga företrädare inleddes omedelbart. Om parterna kommer överens kommer tillverkningen vid fabriken i Næstved att överföras till Randers i omgångar och vara helt genomförd till sommaren.

”För våra kunder betyder detta ingen förändring i den dagliga verksamheten, förutom att de kommer att uppleva att vi har samlat kraft och investeringar på en fabrik istället för två”, säger försäljningsdirektör Jesper Thomsen.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Marknad Well

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK