...
Petainer satsar på ölfat till den ryska marknaden
Förutom ölfat i PET ska Petainer även förse den ryska marknaden med PET-behållare till vattenkylare.

Brittiska plastproducenten Petainer satsar nu stort på den ryska öl- och vattenmarknaden genom att etablera en ny fabrik för tillverkning av ölfat (bilden) och behållare till vattenkylare i återvinningsbar PET.
Fabriken, som ligger i staden Klin, cirka 8 mil nordväst om Moskva, är utrustad med formblåsmaskiner av modernaste snitt, vilka kan producera 700 PET-fat i timmen med maxstorleken 50 kilo.


Anläggningen, som nyligen invigts, producerar för närvarande PetainerKegs™ i volymerna 20 och 30 liter till kunder i Ryssland, Vitryssland och Ukraina.

”Ryssland är en mycket viktig marknad och med vår nya fabrik i Klin kan vi utnyttja den snabba tillväxten i denna del av världen. Anläggningen har den senaste tekniken och producerar ölfat och vattenbehållare som uppfyller de högsta kvalitets- och miljönormer”, säger Annemieke Hartman-Jemmett, strategichef hos Petainer.

PetainerKegs är lätta dryckesförpackningar i återvinningsbar PET, som enkelt kan anslutas till befintliga tappsystem för fatöl. PET-faten har, enligt tillverkaren, flera ekonomiska och miljömässiga fördelar i jämförelse med metallfat och andra plastvarianter.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-07

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Förpackningsmaterial Livsmedel Marknad Plast Plast

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK