...
Om en månad är det dags...
Späckat program på Pacsem 2014
Kongresscentret KCCC – vacker beläget vid Klarälvens strand – blir åter skådeplats för förpackningskonferensen Pacsem i Karlstad.
Modedesignern Bea Szenfeldt kreerar i papper.
Åsa Ek berättar vad man kan göra av ett träd.
Stora Ensos Ravindra Parasnis blickar framåt.
Torbjörn Eriksson berättar om smart elektronik.
Helén Williams och Fredrik Wikström är experter på matspill och förpackningar.
Kristoffer Appelqvist är moderator för Pacsem 2014.

Om en månad är det åter dags för den populära förpackningskonferensen Pacsem, som arrangeras av The Packaging Arena i Karlstad.
Pacsem 2014 inleds den 11 mars med sedvanligt ”Get Together”-mingel, som i år arrangeras på hotell Scandic Winn. Den 12 och 13 mars är det sedan dags för själva konferensen, som liksom i fjol äger rum på Karlstad Congress Culture Center.
Årets program är som vanligt fullspäckat med massor av intressanta ämnen och föredragshållare och här presenterar vi några av programpunkterna.


”Det modiga papperet”
Modedesignern Bea Szenfeldt älskar att kreera i papper! Bland annat har hon skapat en uppmärksammad kreation åt isländska sångerskan Björk och hennes senaste kollektion heter ”Haute Papier”. På Pacsem kommer hon att berätta om sina skapelser under rubriken ”Det modiga papperet”.

”Vad kan man göra av ett träd?”
Åsa Ek från företaget Cellutech kommer att berätta om företagets forskning och utvecklingsarbete som utgår från ett av de första förpackningsmaterialen – trä. Detta uråldriga material har visat sig mycket passande för att skapa nya banbrytande material för framtiden och på Pacsem kommer deltagarna att få veta vad man kan göra av ett träd…

”Framtidens förpackningsutveckling”
Ravindra Parasnis, VD på Stora Enso Renewable Packaging, kommer att blicka framåt och fråga deltagarna om de är redo för framtidens förpackningsutveckling. Hans föredrag har titeln ”The Future of Packaging: 2016 and beyond”. 

”The Internet of Everything”
Norska Thinfilm – med utvecklingsavdelning i svenska Linköping – är specialister på smarta elektroniska plastetiketter. Deras innovationer kan förändra sättet vi lever på – och om det ska Torbjörn Eriksson berätta.

”Save Food”
Under vinjetten ”Studio Pacsem” kommer man på konferensens andra dag att titta på olika troliga scenarion, som kan komma att påverka förpackningsindustrin i stor utsträckning. Hur kommer exempelvis priset på råolja, eller bristen på rent vatten att påverka framtidens innovationer inom förpackningsbranschen? Man kommer också att behandla det aktuella ämnet matspill och ta upp hur förpackningarna behöver förändras med ändrade prisbilder och kostvanor, etc. Helén Williams och Fredrik Wikström från Karlstads universitet är experter på området och leder programpunkten.

”Årets komiker”
Moderator för Pacsem 2014 blir – liksom förra året – den populära komikern Kristoffer Appelqvist, som inte bara sysslar med komik utan också har ett stort engagemang för såväl människor som förpackningar.

Det var bara ett urval av de intressanta experter som kommer att medverka på Pacsem 2014. Det kompletta programmet och anmälningsformulär hittar du genom att klicka HÄR.


Jerry Pettersson

Editor - Sweden
JERRY PETTERSSON
jerry@packnews.com

Publicerad: 2014-02-11

TAGGAR (Obs! Klicka på en tagg för att få fram fler artiklar inom det området!)
Business Marknad Övriga Övrigt

Packnews Sponsors
Packsuppliers
Hitta med Nordens största sökmotor riktad mot förpackningsbranschen:
ETIKETTEN I FOKUS
ETIKETTEN I FOKUS
FÖLJ OSS PÅ TWITTER
BO WALLTEG HAR ORDET
BO WALLTEG HAR ORDET
KALENDER
KALENDER
Hitta alla förpackningsbranschens viktiga mässor och händelser!
FÖLJ OSS PÅ FACEBOOK